Jeugdkamp ondanks regen toch weer hartverwarmend

Datum: 26-9-18 Categorie: Algemeen

Het zesde Jeugdkamp van het Vechtgenotenhuis gaat waarschijnlijk de boeken in als het koudste en natste kampeerweekend in onze geschiedenis, maar dat deed geen afbreuk aan de pret. Thema van dit kamp was: Circus. Daarom werden de drieëntwintig kinderen vrijdag feestelijk onthaald met circusmuziek, acrobaten, clowns, suikerspinnen en een ritje op de pony.

Het weekend zat bomvol activiteiten. Van discobowlen tot zwemmen en van workshops tot een heuse circustraining. Dan hebben we het nog niet eens over de superspannende nachtelijke speurtocht waar de kinderen in het bos bijzondere ‘dieren’ moesten opsporen zoals de Joehoe-uil en de Roepie-Roepie-vogel. Uiteraard was er ook tijd en ruimte om stil te staan bij datgene dat de kinderen bindt, de (traumatische) ervaringen met kanker. Via een meditatie en tekenoefening konden kinderen hun emoties aan papier toevertrouwen.

Slotstuk was de heuse circusvoorstelling die de kinderen voor de ouders mochten opvoeren. In amper drie uur tijd werd elk kind getraind en omgetoverd tot bijvoorbeeld: koorddanser, trapeze-artiest of jongleur.
Zowel de ouders als de kinderen genoten met volle teugen van een strak georganiseerde show!

Aan dit kamp werkten mee: Circus Tadaa, Azat Malikov en Cigarbox Henri.
Speciale dank gaat uit naar de vrijwilligers/sponsor die geheel belangeloos ons kamp tot een succes hebben weten te maken: Acrogymnasten van Energy Ommen, Jumbo Ommen, Junior Kamer, Jolanda Wermink, Gea Stoel, Erwin Dankelman, familie Otten, mr. Grootemarsink en mr. Ekkelkamp.

Klik hier voor de foto’s van het kamp.