Oktober Borstkankermaand

Datum: 11-10-19 Categorie: Algemeen

Opeens voel je het, een knobbeltje in je borst. Huisartsbezoek wordt gepland en de doorverwijzing volgt. Voor je het weet zit je in de mallemolen van bestralen, borstamputatie of juist borst besparend opereren. Angst, pijn, opluchting, tegenslag en onzekerheid zijn emoties die elkaar in sneltreinvaart opvolgen. Je leeft in een rollercoaster met maar één doel, de ziekte verslaan en beter worden.

Dan komt het moment dat je genezen bent verklaard. Je probeert de draad weer op te pakken. Soms gaat dat goed, op andere dagen wat minder. De ene keer wil je met iemand je verhaal delen en ervaringen uitwisselen. Andere momenten zeg je liever niets maar voel je de behoefte om je zinnen te verzetten door iets te doen, iets te creëren.

Op dit soort momenten kunnen de vrijwilligers en gastvrouwen en -heren van het Vechtgenotenhuis je tot steun zijn. Zo is er een hechte club die om de week o.l.v. Remmelt Wassens die de prachtigste mozaïeken maakt. Mozaïeken die een verhaal vertellen, die helpen bij het verwerkingsproces. Waar onze gasten hun verhaal kunnen delen, of luisteren naar andermans relaas.

Ook ben je welkom op de koffieochtenden, waar je jouw verhaal kunt delen met anderen om je gehoord en gesteund te voelen. Ervaringen uit te wisselen, elkaar steunen, lachen of huilen. Niets is gek, niets is raar. Wees jezelf, wees welkom, wij zijn er voor jou.

Voor exacte data van activiteiten check de agenda www.vechtgenoten.nl/agenda/