Open dag Vechtgenotenhuis, samen met Pro Elan en de Stekkenkamp

Datum: 9-6-19 Categorie: Algemeen

Zorglandgoed de Stekkenkamp houdt publieksdag in samenwerking met kunstroute ‘in en om Ommen’ 

Zaterdag 24 en zondag 25 augustus 2019 is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen op zorglandgoed de Stekkenkamp in Ommen. In deze prachtige omgeving midden in de natuur zetten Dagcentrum de Stekkenkamp, vergader- en trainingscentrum Pro Elan en het Vechtgenotenhuis tussen 10.00 en 16.00 uur hun deuren open voor publiek.  

Dagcentrum de Stekkenkamp biedt activiteiten en behandeling aan volwassenen onder de 65 jaar met geheugenproblemen of niet-aangeboren hersenletsel. Deze dagvoorziening van de Saxenburgh Groep is vijf dagen per week geopend.  Tijdens de publieksdag zijn cliënten aan de slag met hun wekelijkse activiteiten, zoals schilderen, kleien, of werken met speksteen. Ook zijn zij bereid om persoonlijk te vertellen wat de Stekkenkamp voor hen betekent in hun nieuwe levensfase. Medewerkers staan u graag te woord om informatie te delen.  

Pro Elan is een trainings- en vergaderlocatie midden in de natuur van landgoed de Stekkenkamp. Tijdens de publieksdag kunt u alle ruimten bekijken U krijgt een indruk krijgen van de vele mogelijkheden. Tensliotte kunt u zelf het motto ‘Binnen is buiten – buiten is binnen’ ervaren. Er zijn schilderijen te bezichtigen van een plaatselijke schilder. Voor deze gelegenheid wordt er koffie en thee met een lekkernij van de plaatselijke bakker. 

Het Vechtgenotenhuis, inloophuis voor kankerpatiënten, biedt (ex)kankerpatiënten en hun naasten een plek om elkaar te ontmoeten als lot- en als vechtgenoten. Een plek om even op adem komen in haar inloophuis ‘het Vechtgenotenhuis’, dàt is de doelstelling van Stichting Vechtgenoten. Het Vechtgenotenhuis is open op dinsdag en donderdag. Tijdens de publieksdag kunt u kennismaken met onze diverse activiteiten zoals mozaïeken, schilderen en sieraden maken. 

Alle drie organisaties heten u van harte welkom op zorglandgoed De Stekkenkamp, Beerzerweg 5 in Ommen.  Het Vechtgenotenhuis is alleen geopend op zaterdag 24 augustus van 10.00 – 16.00 uur. Graag tot dan!