Ik wil helpen

Het inloophuis

Voor wie

Recordopbrengst op Hugo Venebrugge Toernooi, ATC’65 eindwinnaar

Datum: 25-6-18 Categorie: Algemeen

DEN HAM – De tiende editie van het Hugo Venebrugge Toernooi bij v.v. Den Ham heeft afgelopen zaterdag circa 7.000 euro opgebracht; een toernooirecord. De opbrengst wordt verdeeld over stichting Kans voor een Kind en Stichting Vechtgenoten. ATC’65 uit Hengelo won het toernooi voor JO11-1-teams door in de finale met 5-0 af te rekenen met Stevo uit Geesteren. Nieuwleusen completeerde het podium.

De organisatie van het toernooi – de vrienden en jongere broer van naamgever Hugo Venebrugge, een oud-jeugdleider die in 2008 aan kanker overleed – had vanwege de tiende editie extra uitgepakt. Zo werd een magazine over het toernooi uitgegeven, waren er nieuwe speelattracties, konden alle aanwezigen gratis pannenkoeken eten en sportdrankjes drinken en kregen de spelers van alle 16 deelnemende teams na afloop een nieuw vormgegeven aandenken aan het toernooi. Verder was er voorafgaand aan de finale een roofvogelshow. Eén van de vogels leverde vanuit de lucht de fluit voor de scheidsrechter van de finale aan.

Ook nieuw: voor het eerst in de historie werden niet één, maar twee goede doelen gesteund. Ad Lagas van Stichting Vechtgenoten en Willem Hoevers van stichting Kans voor een Kind ontvingen beiden een cheque van Nh1816 Verzekeringen en Bloemendal Assurantiën ter waarde van 1.500 euro; het bedrag dat zowel de verzekeraar als de assurantieadviseur had gedoneerd aan de toernooiorganisatie. De afgevaardigden van beide goede doelen werden nog vrolijker toen zij hoorden dat de totale som van alle sponsorbijdragen – na aftrek van kostenposten – 5.000 euro bedroeg. Een bedrag dat verder opliep naar circa 7.000 euro door vrije giften en acties van de deelnemende clubs Nieuwleusen, Bergentheim, v.v. Den Ham, Excelsior’31 en Achilles’12. Dat houdt in dat zowel Stichting Vechtgenoten als Kans voor een Kind circa 3.500 euro tegemoet kan zien. Achilles’12 JO11-1 uit Hengelo haalde met 656,90 euro het meeste geld op van alle teams en mag met de hele ploeg naar de bioscoop.

Eindwinnaar ATC’65 kon kiezen uit wedstrijdkaarten voor vier profclubs en koos voor een bezoek aan FC Twente. Nummer twee Stevo gaat met het hele team naar een duel van Heracles Almelo, Nieuwleusen mag in het komende seizoen met de hele ploeg naar SC Heerenveen. Nummer vier DETO Twenterand houdt aan de deelname aan het Hugo Venebrugge Toernooi een bezoek aan de wedstrijd PEC Zwolle – Heracles Almelo over.

De top 3 kreeg de prijzen uit handen van profspeler Justin Hoogma uit Oldenzaal. Hoogma speelt in de Duitse Bundesliga bij TSG 1899 Hoffenheim en komt uit voor Jong Oranje.