Schilderclub zet de bloemetjes buiten

Datum: 4-4-19 Categorie: Algemeen

Het is een vrolijke en kleurrijke  boel als je tijdens de schilderlessen het Vechtgenotenhuis binnenstapt. Iedereen is bezig met zijn of haar werkstuk onder het vakkundige oog van één van onze kunstzinnige begeleidsters.

Dat het een hechte groep is zie en hoor je meteen. Gesprekken lopen soepel en iedereen voelt zich op zijn gemak. Of zoals Rina Gerrits zegt: “Hier kun je echt je hoofd een helemaal leegmaken en aan niks anders denken dan aan je schilderij”. Vandaag zitten er drie dames, Natasja Somer, Annieta Knol en Rina Gerrits, gezellig naast elkaar en werken  aan een vrolijk bloemenschilderij met margrietjes. Ze hebben, samen met de andere dames van de schilderclub,  grootste plannen voor de aankomende SamenLoop voor Hoop. Op 25 en 26 mei zal deze plaatsvinden op de Atletiekbaan van ACO in Ommen.

“Onze schilderijen zullen op het hoofdpodium geëxposeerd worden en iedereen krijgt de kans om ze goed de te bekijken. Dan kunnen ze een bod doen en de hoogste bieder gaat met een uniek kunstwerk naar huis”, zegt Rina. Ze hopen op een kunstminnend publiek en een mooie opbrengst voor het KWF.