Vechtgenotenhuis Ommen blij met 1500 euro van Stationloop naar Dalfsen(DeStentor)

Datum: 26-1-19 Categorie: Algemeen

Het Vechtgenotenhuis in Ommen is 1500 euro rijker dankzij de 1500 lopers die op de laatste woensdag van mei meededen aan de elfde editie van de Station- tot Stationloop naar Dalfsen. ,,Giften zoals deze zijn voor de exploitatie van ons inloophuis heel belangrijk’’, zegt de dankbare voorzitter Rein Kuipers als hij de cheque in ontvangst mag nemen van Hellen de Vries. De Zwolse atlete bereikte na tien Engelse mijlen als eerste vrouw het Dalfser station.

,,Wij zijn een inloophuis voor mensen met kanker, of die kanker hebben gehad, en hun naasten. Drie dagen per week zijn we open voor laagdrempelig contact met lotgenoten. Niks moet, alles mag. Bezoekers kunnen gewoon een kopje koffie of thee komen drinken, maar bijvoorbeeld ook meedoen aan yoga of schilderen’’, vertelt Kuipers enthousiast. Het inloophuis op landgoed Stekkenkamp aan de Beerzerweg bij Ommen staat open voor bezoekers uit de wijde regio, binnenlopen is gratis, eventuele materialen voor creatieve activiteiten moeten wel betaald worden. ,,We draaien met 25 vrijwilligers, die door ons worden opgeleid in samenwerking met de Saxenburgh Groep. Er is één betaalde kracht, een coördinator voor één dagdeel per week. Giften en sponsors zijn dus heel welkom.’’

Doorverwijzen

De 39-jarige De Vries, werkzaam als verpleegkundige op de afdeling acute opname van het Isala ziekenhuis in Zwolle, wist tot vanmorgen niet van het bestaan van het Vechtgenotenhuis. ,,Goed om te weten dat we mensen na opname voor lotgenotencontact ook naar Ommen kunnen doorverwijzen.’’ De atlete, die met haar man Berthold Berger ook looptrainingen verzorgt bij BB Running & Coaching, hoopt op woensdag 29 mei weer aan de start te staan voor de Station- tot Stationloop. Al is het maar voor het presentje dat de lopers na de finish wacht.

Hardloopsokken

,,Ik ben benieuwd wat voor gadget er nu weer voor de deelnemers is. Die zijn altijd leuk en praktisch. Zoals een hardloophesje, dat wordt door veel lopers nog steeds gebruikt.’’ ,,Dit jaar zijn dat hardloopsokken met het logo van de loop’’, kondigt voorzitter Bernhard Kootstra namens de organisatie aan. De inschrijving voor de twaalfde editie gaat op vrijdag 1 februari om 18.00 uur van start.

Benny Koerhuis 25-01-19

Voorzitter Rein Kuipers heeft op het Dalfser perron een cheque ter waarde van 1500 euro voor het Vechtgenotenhuis ontvangen uit handen van de Zwolse atlete Hellen de Vries. Ze worden geflankeerd door organisatoren van de Station- tot Stationloop, vlnr speaker Henk Borgmeijer, voorzitter Bernhard Kootstra, Jan Dekker (Railrunners Zwolle) en Aline Kootstra (ACO Van Elderen Ommen). © Benny Koerhuis