Voorlichting over zon en huidkanker

Datum: 7-6-19 Categorie: Algemeen

Huidkanker is één van de meest voorkomende huidziekten in Nederland. Eén op de vijf Nederlanders krijgt huidkanker, per jaar treft het 45.000 Nederlanders. Huidkanker is goed te voorkomen en met de zomer en de zon in aantocht is het belangrijk op de hoogte te zijn van de gevaren voor de huid.

Maandag 3 juni heeft dermatoloog Tineke van Gorcum in het Vechtgenotenhuis een voorlichting gegeven over zon en huidkanker. Zij is werkzaam in het Röpke Zweers Ziekenhuis in Hardenberg en behandelt veel mensen die huidkanker hebben.

Tijdens haar presentatie was er voldoende gelegenheid om vragen te stellen en daar maakten de vele aanwezigen dan ook gebruik van. Ook dr. Eric van de Berg, huisarts te Ommen, was aanwezig vooraanvullende informatie en beantwoorden van vragen.

Al met al een hele fijne avond met goede informatie en na het invullen van de enquête kregen alle aanwezigen nog een tasje mee naar huis met verschillende soorten zonnebrand om deze te testen, want je beschermen tegen de zon is prioriteit één!