Het inloophuis

Het Vechtgenotenhuis is een ontmoetingsplek voor iedereen die met kanker te maken heeft of heeft gehad, op Landgoed Stekkenkamp, een prachtige locatie, in de bosrijke omgeving van Ommen.

Het Vechtgenotenhuis wordt georganiseerd vanuit een stichting en gerund door een coördinator en geschoolde vrijwilligers. Sommige vrijwilligers zijn ex-patiënten of hebben de ziekte van dichtbij meegemaakt. Er worden naar behoefte activiteiten, workshops, lezingen gehouden. Ook is er een mediatheek met daarin uitgebreide informatie over kanker. Maar waar het vooral om gaat is lotgenotencontact. Samen praten, iets drinken, een activiteit of er gewoon voor elkaar te zijn en leren omgaan met emoties en verwarring.

Activiteiten

U als (ex) patiënt of partner van, maar ook uw kinderen, familie, vrienden, collega’s of andere die betrokken zijn, zijn van harte welkom in ons Vechtgenotenhuis. We bieden u een afwisselend activiteitenprogramma, waarin de nadruk ligt op ontmoeting, informatie, creativiteit en ontspanning. Dit programma varieert van een workshop schilderen, yogalessen tot een lezing van deskundigen en specialisten. Het is niet verplicht om mee te doen met de activiteiten. Als u alleen behoefte heeft aan een luisterend oor, lotgenotencontact, iets te drinken of er gewoon te zijn, dan is dat ook prima.
Voor het actuele programma klik op de knop ‘onze activiteiten ’

Kosten

Het bezoek aan het Vechtgenotenhuis is kosteloos, maar voor bepaalde workshops wordt een eigen bijdrage gevraagd.

Hieronder vindt u een introductie van Stichting Vechtgenoten.