Jan Paasman onze nieuwe wandelexpert

Datum: 26-9-19 Categorie: Algemeen, Interviews

Mogen wij u voorstellen: Jan Paasman, getrouwd met Janny, gepensioneerd maar absoluut geen type om achter de geraniums te gaan zitten. Hij zingt in een koor en is maar liefst 30 jaar lang natuurgids geweest voor het Landschap Overijssel. Honderden, misschien wel meer dan duizend, wandelingen heeft Jan mogen begeleiden vanuit het bezoekerscentrum de Wheem in Oud-Avereest.

 

Afgelopen zomer heeft Jan meegelopen met de SamenLoop voor hoop in Ommen, bezocht de info-avond in het Vechtgenotenhuis en kwam zo in gesprek. Het viel hem op dat er weinig activiteiten voor mannen op de agenda stonden. Eén plus één is twee en dat gaat hier zeker op. Jan’s liefde voor wandelen en de natuur plus wat willen betekenen voor de medemens die met kanker in aanraking is (geweest), resulteerde in een ontspannen nieuwe activiteit op de kalender van het Vechtgenotenhuis.

Elke eerste zaterdag van de maand wordt er een wandeling gemaakt van ongeveer 45 minuten o.l.v. Jan. Uiteraard weet Jan heel veel over de natuur en kan daar heel mooi over vertellen. Maar gewoon met elkaar aan de wandel gaan en met elkaar in contact zijn is minstens zo belangrijk. “Het is maar net waar de groep om vraagt”, zegt Jan. “Ik begeleid en de groep bepaalt hoe de ochtend verloopt”. We wensen Jan heel veel plezier met de wandelingen!