Ik wil helpen

Het inloophuis

Voor wie

Nieuwsbrief 3 Vechtgenotenrit 2018

Datum: 31-5-18 Categorie: Vechtgenotenrit

Beste kinderen, ouders, begeleiders, trikers en bikers,

Het lijkt aanstaande zaterdag prima weer te worden voor de 8e Vechtgenotenrit, al zeggen sommige sites dat er een drupje regen kan vallen. Wij verwachten dat het goed komt. Vooralsnog betekent het dat we van start kunnen. Tijd voor wat meer informatie:

Indeling

Wij hebben de kinderen en ouders inmiddels ingedeeld bij de rijders van trikes, zijspannen en solomotoren die zich hadden aangemeld. Ouders delen we zoals altijd in op de overgebleven plaatsen en achterop motoren, want de kinderen gaan vóór! Deze solomotoren met gezinsleden rijden uiteraard wél gewoon mee in onze stoet.
Omdat de ervaring leert dat er altijd wel een zijspan of trike (even) met pech komt te staan, hebben wij graag altijd één of twee trikes of zijspannen leeg meerijden. Deze vragen we dan bij Robert te rijden, dan kunnen we bij pechgevallen snel handelen en zijn/haar passagier overzetten. Zo kunnen we de stoet snel weer laten rijden. Dat iemand dus (tijdelijk) leeg rijdt, is noodzaak voor ons. Dit jaar hebben we (tot moment van schrijven) nog geen reservetrike of -span. Alles zit nu vol. Sterker nog, we hebben eigenlijk net tekort om iedereen die op een trike of span wil er ook op te plaatsen. Dus aanmelden met je trike, zijspan of geschikte grote solomotor met goede zit achterop is zeer gewenst!

Wie niet achterop wil of kan, mag mee in de gele schoolbus en kan langs de route een aantal keren foto’s nemen en naar de kinderen zwaaien: 11 uur rotonde Kloosterhaar, 11.45 de lunchstop, om 14.15 de Bootsman en als het lukt bij het rondje Ommen om ca 15.30.

De tijden

  • Vanaf 9 uur zijn de trikers, zijspanrijders en solorijders welkom om zich in te schrijven.
  • Om 9u15 zijn ook de gezinnen welkom om in te schrijven en gekoppeld te worden aan de rijders.
  • Om 10 uur gaan we rijden, de burgemeester zwaait ons uit: met een flinke omweg in de richting van Den Ham om via een route van ongeveer 50 km, rond 11u45 aan te komen voor de lunchstop bij Natuurcentrum De Koppel in Hardenberg.
  • Lunch en activiteiten bij De Koppel is tussen 11u45 en 13u45: kanovaren, blotevoetenpad, broodjes bakken, obstakelbaan, waterdiertjes zoeken, et cetera. Hierbij is vies of nat worden mogelijk. Dus het is handig om een handdoek en iets droogs mee te nemen voor de terugweg. Wat ook handig is, zijn picknickkleden en eventueel een parasol. Er zijn namelijk waarschijnlijk niet genoeg stoelen of hooibalen voor iedereen aanwezig. NB: Ouders zijn hier (bij alle stops) verantwoordelijk voor hun eigen kinderen.
  • Om 13u45 vertrekken we in de richting van Gramsbergen en Stegeren.
  • Rond 14u30 krijgen we ijsjes bij De Bootsman in Stegeren. Dat is een korte stop.
  • Tussen 15u15-15u45 zullen we nog het rondje in het centrum van Ommen maken om dan weer in de richting van het Vechtgenotenhuis te gaan.
  • Vanaf ongeveer 16.00 uur verwachten we weer bij het Vechtgenotenhuis te zijn voor de afsluiting en een aandenken.

De helmen en kleding

Op de motor en in de zijspan is een helm verplicht! Op een trike is een helm niet verplicht, maar wel aan te raden. Zeker ook in verband met wind, zon, kou en vliegjes. Wij hebben voldoende helmen ter beschikking. Die kunnen geleend worden bij het podium. Maar wie een eigen helm heeft, mag die uiteraard ook gebruiken. (NB: Voor ouders hebben we niet altijd voldoende grote helmen, leert de ervaring, dus als je zelf je helm meeneemt is dat fijn). Voor wat betreft de kleding van de kinderen en ouders op de motor: zorg dat iedereen beschermd en warm is, maar overdrijf het niet. Denk ook aan de vliegjes en doe je zonnebril op en een sjaal voor je mond, als je zonder helm op een trike zit. Blote enkels of nek zijn ook niet altijd prettig tijdens het rijden door de kou of vliegjes.

Extra droge kleding (en een handdoek) meenemen is wel zo handig voor een droge terugreis. Tenminste als je meedoet met de natte activiteiten. Die tassen met kleding kunnen gerust mee in de bus of in een van de begeleidende wagens.

Bijdrage

Nog steeds kunnen we de rit gratis voor iedereen organiseren omdat wij vele en ontzettend fijne sponsoren hebben! Wij vragen daarom niet om een bijdrage. Maar mocht je nou toch willen doneren en ons spaarpotje voor 2019 vast willen vullen, dan is dat welkom in de melkbus die bij de inschrijfkraam en bij de finish zal staan. Nogmaals: niet verplicht, geheel vrijwillig!

Aanmelden

Iedereen die zaterdagmorgen binnenkomt wordt geacht zich te melden bij de inschrijfkraam. Kinderen en ouders zijn al gekoppeld aan hun rijders, maar er kunnen redenen zijn dat er wat gewisseld moet worden. NB: Voor solorijders is inschrijven ook van belang, zodat wij weten met hoeveel mensen we rekening moeten houden met de lunch.

En verder

Mocht je vergeten zijn je dieetvoorschriften door te geven, mail ons dan even via vechtgenotenrit@gmail.com, dan kunnen wij nog wat regelen.

Met een hartelijke motorgroet,

De organisatiecommissie 8e Vechtgenotenrit

NB: Even terugkijken naar de rit van 2017 of eerdere ritten? Foto’s en films van 2017 staan op Facebook of hier op de site www.vechtgenoten.nl

Wij zijn ook te volgen op twitter als @vechtgenotenrit of via de Facebookgroep genaamd ‘Vechtgenotenrit’.