Nieuwsbrief 9e Vechtgenotenrit

Datum: 16-5-19 Categorie: Vechtgenotenrit

Beste kinderen, ouders, begeleiders, trikers en bikers,

Nog iets meer dan twee weken, dan gaan we weer los! De vraag is dus: ben je al aangemeld? Om jullie vast lekker te maken, is hier het schema: Start en finish zijn uiteraard bij het Vechtgenotenhuis in Ommen.

  •  Om 9 uur verzamelen de rijders om zich te melden bij de kraam (bij Ina en Gerry).
  • Vanaf 9u15 kunnen ook de gezinnen aankomen en zich melden bij de kraam. Zo kan iedereen een nummer krijgen en zijn/haar rijder opzoeken.
  • Om 10 uur gaan we van start, we worden weer uitgezwaaid door onder meer de burgemeester van Ommen Hans Vroomen. We rijden een door Jan en Wout uitgezette, prachtige route in de richting Nijverdal. Om 11u30 verwachten we aan te komen bij de Bowlingboerderij voor lunch, spelen en relaxen. Aan relaxtijd, spelen, eten en drinken geen gebrek, we worden uiterst gastvrij onthaald!
  • Om 13u30 zitten we weer op de trikes, bikes, zijspannen of in de bus om in de richting van Ommen te vertrekken: weer met een mooie route.
  • We maken een tussenstop bij Anytime in Ommen voor ijsjes. Ook geen straf, toch?! Als het lukt rijden we daar via de Sportlaan heen om te zwaaien naar de Samenloop voor Hoop, maar dat is nog even onzeker in verband met verwachte drukte op het sportpark. Veiligheid voor alles, blijft het motto.
  • Natuurlijk sluiten we af met een rondje dwars door het centrum van Ommen: kunnen we weer flink lawaai maken en zwaaien. Daarna rijden we terug naar het Vechtgenotenhuis. We verwachten daar rond 16.00 uur te zijn.

Aanmelden kan nog tot dinsdagavond 21 mei 23.59 uur, (maar enkel en alleen) via ons mailadres: vechtgenotenrit@gmail.com Geef je hier als rijder door wat je rijdt en hoeveel passagiers je mee kunt nemen of als gezin wat de leeftijden van de kinderen zijn en waarop je het liefste meerijdt? Wij delen vooraf iedereen al in, zo gaat dat het makkelijkste en snelst. En we weten zeker dat iedereen een goed plekje heeft. En of we reserve hebben.

Dieetwensen of andere zaken waar wij rekening mee moeten houden? Ook via de mail even doorgeven en dat komt in orde! Nieuwe gezinnen en nieuwe rijders zijn uiteraard ook nog van harte welkom! Ken je nog een gezin (binnen de doelgroep) of een trike- of zijspanrijder die mee wil doen, maak hen dan alsjeblieft attent hierop en vraag ze mee te doen?

Kinderen eerst

Ouders en begeleiders mogen weer in de Amerikaanse schoolbus meerijden. Als er genoeg beschikbare motoren zijn, kunnen ouders of begeleiders ook mee op de motor of bij voldoende plek eventueel op een trike of in een zijspan. De trikes en zijspannen houden wij uiteraard ten eerste gereserveerd voor kinderen voor wie de Vechtgenotenrit wordt georganiseerd: kinderen die zelf of binnen hun gezin te maken hebben met (de gevolgen van) kanker.

In de bus

De gele Amerikaanse schoolbus rijdt een alternatieve route en stopt weer een aantal keren langs de route van de stoet, zodat er mogelijkheid is om te zwaaien en om foto’s en filmpjes te maken. De ouders en begeleiders in de bus zijn ook weer op tijd bij de stops, om samen met hun kinderen en de rijders te pauzeren en te eten. En natuurlijk is dat voor iedereen, zoals altijd weer geheel kosteloos met dank aan onze fantastische sponsoren!

NB: ouders/begeleiders zijn verantwoordelijk voor de kinderen tijdens de stops: we vragen expliciet dat elk kind wordt begeleid.

Solomotoren

Mochten we toch weer teveel solomotoren hebben die zonder passagier (van een van de gezinnen) rijden, en wordt de stoet te lang, dan kunnen wij de veiligheid niet garanderen. In dat geval zal de route voor die solo’s een alternatieve zijn. We delen pas in de laatste week alle passagiers in op de trikes, spannen en motoren en kunnen pas dan beslissen of de solo’s wel of niet aan kunnen sluiten bij de grote stoet. De alternatieve route voor de solo’s zullen we de week voorafgaand aan de rit beschikbaar maken.

De stop zal uiteraard wel gezamenlijk zijn. Vorige twee jaren konden de 20 solomotoren die geen passagiertje hadden, met toestemming van de politie en verkeersbegeleiding toch aansluiten bij de stoet. Onze verkeersbegeleiding zal die beslissing ook dit jaar weer nemen even vóór de start om 10 uur.

Laatste nieuws

Voor de laatste update zullen we nog een korte nieuwsbrief sturen in de week van de rit. In de tussentijd zijn wij ook te volgen op twitter als @vechtgenotenrit en op Facebook als je lid wordt van de groep met de naam ‘Vechtgenotenrit’.

Met een hartelijke motorgroet,

De organisatiecommissie 9e Vechtgenotenrit

NB: Even terugkijken naar de rit van 2018 of eerdere ritten? Foto’s en films van 2018 staan op Facebook of op www.vechtgenoten.nl