Vechtgenotenrit wederom succesvol

Datum: 29-5-19 Categorie: Algemeen, Vechtgenotenrit

Zaterdag 25 mei werd voor de negende keer de Vechtgenotenrit gereden. Deze rit vertrekkende vanuit het Vechtgenotenhuis is speciaal bedoeld voor (ex-) kankerpatiënten en hun naasten om een dag volop te genieten van een prachtige motorrit in de mooie omgeving van Ommen en omstreken.

 

Vrijwel vanaf het begin is triker Piet Bouwknegt uit Nijeveen erbij. Hoe dat precies gegaan is weet hij eigenlijk niet. ‘Dat is automatisch gegaan’, zegt Piet. ‘Ik kocht op een gegeven moment een trike en dan ga je toeren. Je komt dan vanzelf trikers tegen, je praat wat en deelt tips uit voor mooie ritten en voor je het weet word je gevraagd om mee te rijden. De Vechtgenotenrit is wel één van de mooiste, vanwege de mooie locatie en de mensen die meerijden. Het is eigenlijk een soort reünie. En dat de politie hier aan mee wil werken is ook geweldig. Dat je dit dan kunt delen met een passagier is voor mij toch wel de motivatie om mee te doen, ik doe anderen er graag een plezier mee’. Piet rijdt meerdere ritten en is inmiddels een routinier te noemen. Acht à tien ritten per jaar rijdt hij voor het goede doel. Van mensen met een gezichtsbeperking of meervoudig gehandicapt tot mensen met NAH. Boeiend kan hij daar over vertellen, wat voor ons zo normaal is, kan voor de ander heel bijzonder zijn en alles vraagt een andere aanpak.

Ongeveer vijftig kinderen en tweehonderd volwassen genoten van de tocht van Heino naar Lemelerveld en via Den Ham naar Ommen. De bowlingboerderij en Anytime Ommen werd aangedaan voor ontspanning en spelletjes, een hapje, drankje en het traditionele ijsje. Getuige de meer dan enthousiaste reacties, foto’s en filmpjes op social media was de dag meer dan geslaagd te noemen. Op de speciale Vechtgenotenrit pagina op Facebook zijn alle foto’s en filmpjes te bewonderen.

Bikers, Trikers, Vrijwilligers en sponsoren namens het Vechtgenotenhuis heel hartelijk dank dat u deze mensen een topdag heeft weten te bezorgen

 

Foto’s: Ronald Bakker