Voor wie

Stichting Vechtgenoten biedt (ex)kankerpatiënten en hun naasten een plek om elkaar te ontmoeten als lot- en als vechtgenoten. Een plek om even op adem komen in haar inloophuis ‘het Vechtgenotenhuis’, dàt is de doelstelling van Stichting Vechtgenoten.
Nadat initiatiefneemster Gerda Bruggeman in februari 2008 haar ideeën over een 1e Inloophuis in Overijssel voor (ex) kankerpatiënten en hun naasten in de media kenbaar maakte, werd ze overspoeld door reacties van patiënten, familieleden van patiënten, potentiële vrijwilligers en sponsoren. Er was een duidelijke behoefte en velen wilden er graag aan meewerken haar idee verder uit te werken en te realiseren.

In minder dan een half jaar tijd werd een bestuur gevormd, ‘Stichting Vechtgenoten’ opgericht, een prachtige locatie gevonden, was er geld om te kunnen starten en stond de eerste groep vrijwilligers klaar om de gasten te ontvangen. Ons inloophuis ‘het Vechtgenotenhuis’ is na een periode van precies negen maanden officieel geopend op 15 november 2008.

Kanker

Kanker, voor velen een beladen woord en het is helaas een ziekte die veel verdriet en onzekerheid met zich mee brengt. Hoewel het genezingspercentage steeds hoger wordt en de diagnose lang niet altijd een doodvonnis betekent, staat voor veel mensen na het krijgen van kanker, de wereld even stil. Voor een groot deel wordt uw leven beheerst door angst, wachten op uitslagen, de hectiek van behandelingen en opnieuw wachten en hopen. Dit vergt veel, van u – maar ook van uw naasten en anderen in uw omgeving.

Soms kan het zijn dat u als patiënt het even helemaal gehad hebt met de medische wereld . En dat u graag in een wat meer ontspannen omgeving wilt praten, vooral met mensen die hetzelfde meemaken.
Of, u bent als partner, ouder of kind een belangrijke steunpilaar voor de zieke, maar soms ook moe. De behoefte om uw verhaal eens kwijt te kunnen aan anderen die dat herkennen en / of in dezelfde situatie verkeren, is dan heel reëel .
Ook al kunnen wij uw last niet overnemen, Stichting Vechtgenoten wil er dan graag voor u zijn. In die hele heftige periode van kanker, maar ook nog lange tijd daarna.

Persoonlijke begeleiding

Het Vechtgenotenhuis biedt (ex)kankerpatiënten en hun naasten een plek om elkaar te ontmoeten als lot- en als vechtgenoten. Wekelijks worden diverse activiteiten georganiseerd, zoals schilderen, breien of mozaïeken. Maar u kunt ook naar de inloopmiddagen komen voor een kopje koffie. Wilt u het Vechtgenotenhuis graag eens bezoeken? Loop gerust binnen op dinsdag of donderdagmiddag of neem telefonisch of via de mail contact met ons op.

We begrijpen dat het soms best een grote stap kan zijn om voor het eerst naar het Vechtgenotenhuis te gaan. Wanneer u graag hierin een eerste stap wil zetten, dan kunnen we u hier persoonlijk in begeleiden. Een gastvrouw of -heer kan u dan persoonlijk inlichten over de mogelijkheden die het Vechtgenotenhuis biedt. Zij/hij kan u dan verder begeleiden om de stap richting het Vechtgenotenhuis te maken.

Het is ook mogelijk dat we u thuis bezoeken, voor een eerste kennismaking. Dan kunnen we samen de mogelijkheden voor u te verkennen.  U kunt dan contact opnemen met het Vechtgenotenhuis via telefoon 06 – 39032263, of per mail:  info@vechtgenoten.nl.

Heeft u geen eigen vervoer? Dat is geen probleem, wij zullen dan vervoer voor u regelen.Wanneer u vragen heeft, aarzel dan niet en neem gerust met ons contact op. Meer informatie vindt u op onze website: www.vechtgenoten.nl of op de facebookpagina www.facebook.com/vechtgenoten.nl/