Lezing anti-hormonale therapie bij borstkanker

Op dinsdagavond 15 november geven Judith Kuper (verpleegkundig specialist) en Jolanda Gozefoort (overgangsconsulente) een lezing over anti-hormonale therapie als behandeling bij borstkanker in het Vechtgenotenhuis in Ommen. Inloop is om 19.15 uur, de lezing begint om 19.30 uur

Borstkanker is één van de meest voorkomende kankersoorten in Nederland. Er zijn verschillende soorten behandelingen bij borstkanker, waar hormoontherapie er één van kan zijn. De behandeling met hormoontherapie is een mogelijkheid als de borstkanker hormoongevoelig is.
We spreken over hormoontherapie maar eigenlijk is het een anti-hormoontherapie. Want het zijn medicijnen die de aanmaak van hormonen beperken of de invloed van de hormonen verminderen. Zoals elke behandeling kan ook hormoontherapie bijwerkingen geven, veel bijwerkingen lijken op overgangsklachten. Het verschilt per persoon of en in welke mate je ‘last’ hebt van deze bijwerkingen.
Deze avond zal er ingegaan worden op hormoontherapie, de bijwerkingen en mogelijkheden om deze bijwerkingen tegen te gaan of te behandelen.
Graag zien wij u dinsdag 15 november.
Aanmelding is niet noodzakelijk.

Dinsdag 15 november 2022vanaf 19.30