Over ons

Stichting Vechtgenoten

 

Stichting Vechtgenoten biedt mensen die te maken hebben met kanker een helpende hand. Het Vechtgenotenhuis is een ontmoetingsplek voor mensen met kanker of hun familie. Hier staat de koffie klaar en voelt jong en oud zich snel welkom. Mensen kunnen er zichzelf zijn en hun verhaal kwijt. Wie wil kan zijn gevoelens kwijt in een creatieve activiteit. Dichtbij de natuur in het Vechtdal kom je even helemaal tot rust en laad je je op omringd door lotgenoten. Vechtgenoten, die dezelfde taal spreken en weten hoe het is om te leven met kanker.

 

“De steun die ik er krijg helpt me
weer door te kunnen met mijn leven”

 

Sinds de oprichting in 2008 is het Vechtgenotenhuis een geliefde plek om samen te komen met lotgenoten, te ontspannen of creatief bezig te zijn. Waar gevoel wordt verwoord in kunst in de vorm van schilderijen of mozaïek. Maar het is ook een huis waar lezingen en voorlichting worden gegeven over alle zaken waar je mee te maken krijgt als je leven in één keer in het teken van kanker is komen te staan. Je lichaam en geest ontspannen met een yogales of massage behoort ook tot de mogelijkheden.

 

Onze gastdames en gastheren verwelkomen je graag. Ze bieden een luisterend oor en zorgen dat je in een veilige en vertrouwde omgeving optimaal kunt genieten van wat het Vechtgenotenhuis te bieden heeft. Het centrum is gevestigd in een mooie monumentale boerderij, fraai gelegen aan de rivier de Vecht op zorglandgoed de Stekkenkamp. Aan deze rivier dankt het huis ook haar naam. Het is, hier in het Vechtdal, waar de tijd verstilt, natuur je verwondert en rust jou omarmt.

 

“In het Vechtgenotenhuis voel ik me
weer even mens in plaats van patiënt”

 

Elke dinsdag en donderdag opent het Vechtgenotenhuis haar deuren. Een team van geschoolde gastvrouwen en gastheren verzorgen de ontvangst en wijzen onze gasten de weg. Anouk Bouman, Lucia Eykelkamp, Riëtte de Leeuw en Ineke Grooteschaarsberg, zorgen samen met coördinator Tiny Timmer voor een afwisselende agenda boordevol leuke, ontspannende en inspirerende activiteiten.

 

Ook binnenlopen voor een kopje koffie of thee en een goed gesprek is mogelijk. Kom je liever niet alleen? Neem dan gerust iemand mee.