Vrijwilligers met vakkennis en passie

Wij delen onze passie graag

Onze vrijwilligers die de workshops verzorgen of je laten genieten van een ontspannen massage of yogales, zijn echte vakmensen en weten waar ze het over hebben. Vakkundige begeleiding is bij hen in goede handen. We stellen ze graag voor.

Remmelt Wassens

Remmelt Wassens is een echte alleskunner. Schilderen, mozaïeken en beeldhouwen, alles komt uit zijn handen. Er valt hem niet één stijl toe te dichten. Van Anton Pieck-achtige tafereeltjes, abstract tot figuratief, alles beheerst hij. Met de workshops mozaïek begeleidt hij je naar een mooi kunstwerk waarin jouw stijl en gevoel terugkomt. Door zijn uitgebreide ervaring met allerlei technieken is hij in staat om samen met jou elk project tot een mooi resultaat te brengen. 2D of 3D mozaïek, hij weet hoe je dit aanpakt. Om een idee te krijgen wat hij allemaal maakt ga naar:  remmeltwassens.simplesite.com

Lucia Eykelkamp

Lucia Eykelkamp is ruim vijf jaar geleden binnengekomen als gastvrouw bij het Vechtgenotenhuis.  Al gauw kwam de vacature voor activiteitenbegeleider vacant en hebben Lucia en Anouk Bouman deze samen opgepakt, ook Riëtte de Leeuw is aangeschoven bij deze commissie.

Met lede ogen zag Lucia het atelier in de tuin ongebruikt staan, en stelde voor om nieuw leven in de schilderslessen te blazen. Bescheiden als ze is, bracht ze dit voorzichtig omdat ze geen onderwijs diploma of iets dergelijks heeft maar zoals ze zelf zegt: “Ik ben een hobbyschilder die het gewoon heel leuk vindt om te  doen. Ooit zei iemand heel mooi: Als ik schilder hoef ik even aan niets te denken. Daar doe ik het voor, even geen zorgen om de uitslag die er aankomt of het slecht nieuws dat je net kreeg.

Lucia zit zelf bij de schildersclub van Jose Reuvekamp in Heino, waar in het dorpshuis regelmatig werk van hun groep te bewonderen valt.

 

Marion Conijn

Marion Conijn is al jarenlang trouwe vrijwilliger in het Vechtgenotenhuis. Haar passie ligt bij de schilderlessen, waarbij ze Lucia Eykelkamp assisteert. “Ik ben echt een liefhebber van schilderijen en kan enorm genieten van het werk van Jeroen Bijl. Heb in het verleden diverse workshops gevolgd met vriendinnen en schilder nog steeds graag. Marlous Kleekamp heeft mij ook veel geleerd. Ik ben meer van de grote lijnen, kleurgebruik en compositie, waar Lucia meer van de details is. We vullen elkaar dus mooi aan”, aldus Marion.

 

Anouk Bouman

Anouk Bouman is gelijktijdig met Lucia Eykelkamp begonnen als gastvrouw in het Vechtgenotenhuis. Als snel werd bij de dames de vraag neergelegd of zij de taken van de activiteitencommissie op zich wilden nemen. Inmiddels zijn we vijf jaar verder en staat er een stevige activiteitenkalender. In het dagelijks leven is Anouk coach en haar vrijwilligerswerk is een mooie aanvulling hierop. Als “mensen-mens” ziet Anouk waar de kwaliteiten van iedereen liggen en haar inlevingsvermogen maken haar tot een professionele  en fijne gesprekspartner.

Marianne Hendrickx

Marianne Hendrickx is al tien jaar vrijwilligster bij het Vechtgenotenhuis. Eerst als gastvrouw maar omdat haar grootste hobby handwerken is, startte ze in 2013 met een breicafé. Dat is erg gezellig, je mag je eigen brei- of haakwerk meenemen maar er kan ook aan projecten meegewerkt worden, zoals mutsen haken voor de oncologieafdeling van het ziekenhuis in Hardenberg. Ook hebben we kleine mutsjes gebreid voor de smoothies van Innocent, waar van iedere smoothie die verkocht werd 20 cent naar het Nationaal Ouderenfonds ging. Nu zijn we al een tijd zwachtels aan het breien voor de lepra zending. Het is heel ontspannend allemaal, er komen leuke maar soms ook verdrietige verhalen op tafel, maar de gasten gaan toch met een goed gevoel naar huis omdat ze een luisterend oor krijgen.