'Following the River'

‘Following the River’, de recent opgezette doneeractie voor het Vechtgenotenhuis, is een initiatief van Henk Meppelink, een 62-jarige enthousiaste ultraloper met een missie. Henk heeft al ruim 130 (ultra-)marathons en meerdere hardlooptochten voor goede doelen gelopen. Met als slogan ‘Ren voor je leven’ – bedacht door zijn overleden vrouw Roelie – organiseerde en nam hij deel aan verscheidene loopacties voor zijn missie: geld inzamelen voor meer onderzoek naar kanker en ondersteuning bij het omgaan met deze ziekte.

 

Voor deze doneeractie zal Henk op 21 en 22 juni, de route van de Vecht volgend – van de bron in Duitsland tot aan de monding in Zwolle – ongeveer 200 km non-stop hardlopend afleggen. De opbrengst, die hij met deze unieke actie ‘bij elkaar loopt’ wil hij volledig ten goede laten komen aan het Vechtgenotenhuis.

 

Help Henk deze actie tot een succes te maken!

 

Voor meer en actuele informatie, kijk op de persoonlijke actiepagina van Henk (waar via een ‘Doneer’-knop kan worden gesteund): Huis in actie pagina of koop voor 20 euro het unieke ‘Following the River’ sportshirt. Van dit bedrag komt 15 euro ten goede aan het Vechtgenotenhuis. Het shirt is te bestellen bij Prins Sport en is ook verkrijgbaar en af te halen bij het Vechtgenotenhuis (info@vechtgenoten.nl).

 

Lees hier de nieuwsbrief met meer informatie over deze mooie actie.
Bekijk hier het promotiefilmpje.

 

Update 1 mei: mooie donatie ontvangen!

 

De Wensstichting van JCI Vechtdal steunt ‘Following the River’ met een donatie van € 500!  De Wensstichting is een initiatief van JCI Vechtdal, een groep enthousiaste ondernemende jongeren uit Ommen, Dalfsen, Hardenberg en omstreken. Zij hebben de intentie om naast de landelijke JCI doelen óók lokale doelen in de eigen regio te ondersteunen vanuit de Wensstichting. Dat onze actie zo’n mooie start mag maken dankzij deze prachtige donatie van de Wensstichting van JCI Vechtdal is hartverwarmend!

 

De doneeractie is nog maar net van start en de teller aan donaties staat nu al op € 1315!

‘Following the River’ is het nummer van de The Rolling Stones, waarvan de tekst door Roelie en Henk werd geïnterpreteerd als: ‘wanneer je elkaar in de stroming of de grillige bochten van de rivier (het leven) kwijtraakt, zal je elkaar uiteindelijk bij de monding van de rivier weer ontmoeten’. Voor Henk geeft de tekst hoop en inspiratie en vanaf dat moment had hij een bijzondere band met de Vecht en maakt hij zijn kilometers vaak ergens in de buurt van of langs deze rivier.