Look Good Feel Better

Saxenburgh Medisch Centrum organiseert een workshop Look Good Feel Better in het Vechtgenotenhuis

Waarom deze workshop?

Naast de lichamelijke en emotionele problemen die kanker met zich mee kan brengen, kan ook uw uiterlijk behoorlijk veranderen. Soms door de ziekte zelf, soms door de behandeling. Veel gehoorde vragen en klachten zijn bijvoorbeeld:

  • “Mijn huid is schilferig en zeer droog geworden, hoe kan ik dit het beste behandelen?”
  • “Door chemotherapie is mijn haar broos en dun geworden, wat kan ik hier aan doen?”
  • “Hoe krijg ik meer uitdrukking op mijn gezicht, nu ik geen wenkbrauwen meer heb?”

Vaak zijn met eenvoudige tips en adviezen veel van de klachten te verbeteren of te camoufleren. De ervaring leert dat een goed verzorgd uiterlijk ook meteen een beter gevoel geeft. Daarom wordt de workshop ‘Look Good Feel Better’ in het ziekenhuis georganiseerd.

De workshop

Tijdens de workshop krijgt u tips en adviezen over de verzorging van uw huid en make-up aan de hand van een ‘12-stappenplan’. Vervolgens gaat u zelf aan de slag met speciaal voor deze workshop beschikbaar gestelde huidverzorgingsproducten. Na afloop van de workshop krijgt u een voor u samengesteld tasje met producten en een stap-voor-stap-instructieboekje mee naar huis. Daarnaast is ook een haarwerker aanwezig die een presentatie geeft over de aanschaf, het gebruik en het onderhoud van haarwerken en alternatieven voor haarwerken, zoals mutsjes en shawls. De workshop wordt geleid door een ervaren schoonheidsspecialist. Er zijn ook (getrainde) vrijwilligers aanwezig.

Voor wie?

Zowel mannen als vrouwen zijn welkom. Veel mensen die aan een workshop hebben deelgenomen zeggen hier veel aan gehad te hebben. “Niet alleen aan de praktische tips, maar naast de zorgen en onzekerheden die er zijn, gebeurt er ook iets positiefs. Dat doet je goed”.

Deelname aan de workshop is gratis. U moet zich wel vooraf aanmelden via de link: activiteiten@vechtgenoten.nl

U kunt geen naasten meenemen naar de workshop.

Voor meer informatie over de Stichting kunt u kijken op de website: www.lookgoodfeelbetter.nl. Hier vindt u ook praktische tips voor uw uiterlijke verzorging.

Donderdag 30 maart 20239:45 - 12.00