Mannenavond:
wandelen en lezing over Krishnamurti

Ook voor mannen is er ruimte in het Vechtgenotenhuis. Ben je (ex-)patiënt, naaste van of heb je je partner verloren, dan ben je van harte welkom bij dit soort activiteiten.

 

Dinsdagavond organiseren we weer een activiteit met mannengroep ‘De Vechtgenoten’, die deze keer in het teken van Jiddu Krishnamurti staat.

 

Het programma voor deze avond:

18.30 uur:
Start met een wandeling door een fraai en afwisselend landschap. We gaan langs enkele plekken die een rol hebben gespeeld in het leven van Krishnamurti, waaronder de plek waar vroeger de sterrenkampen werden gehouden.

19.30 uur:
Koffie met wat lekkers in het Vechtgenotenhuis.

19.45 uur:
Lezing door Evert Ruiter over het bijzondere verhaal van Jiddu Krishnamurti ((1895-1986), die bijna 65 jaar lang heeft gesproken voor en met mensen in alle werelddelen. Hoewel hij sprak over inzicht en meditatie, bracht hij geen nieuw geloof, geen nieuwe filosofie. Wat hij deed was samen met zijn toehoorders nagaan wat de oorzaken zijn van de problemen waar de mens sinds jaar en dag te kampen heeft.

In 1921 kreeg Krishnamurti van de jonge baron Philip van Pallandt kasteel en landgoed Eerde geschonken als thuisbasis voor de Orde van de Ster. Deze Orde was opgericht door de Theosofische Vereniging rondom de door hen in India ‘ontdekte’ Krishnamurti, die zij als de lang verwachte Wereldleraar zagen. In Kamp Erika werden jarenlang de befaamde Sterkampen georganiseerd, waar uit de hele wereld mensen naar toe kwamen.

Tussendoor wordt voor een drankje en hapje gezorgd.

 

Organisatoren: Hans, Karel en Henrik

Opgave via activiteiten@vechtgenoten.nl

Kosten: € 5

Dinsdag 23 april 202418:30 - 21:00