Ontspannende massage

Wanneer je hoort dat je kanker hebt, verandert de wereld voor veel mensen. Alles staat vanaf die tijd in het teken van ziek zijn, ziekenhuisbezoeken met onderzoeken en uitslagen, en zo mogelijk, operaties en/of behandelingen. Dit alles brengt onder andere veel emoties en verlies van energie met zich mee.

Hoe fijn zou het zijn dan tot ontspanning te komen? Dit kan door het ontvangen van een massage van de rug- en nekspieren. Wanneer het liggen op de buik voor jou niet prettig is, of wanneer een massage van de rug niet jouw voorkeur heeft, kun je kiezen voor een massage van hoofd en gezicht, of de handen en armen.

 

Wat is het effect?

Een massage werkt heel rustgevend en kalmerend voor lichaam en geest: het heeft invloed op de totale mens. Deze invloed is terug te zien in de volgende effecten: onder andere vermindering van spanning en stress, en invloed op vermoeidheid en slaapbevordering. Het kan de kwaliteit van leven, zoals je het in de tijd van ziek zijn beleeft, of beleefd hebt, verbeteren. Hierdoor kan ook het vertrouwen in het lichaam weer wat teruggebracht worden. Ook wanneer je niet meer beter kunt worden kan een massage jouw kwaliteit van leven verbeteren: een moment voor jezelf om heerlijk te ontspannen.

 

Tijdens en na de behandelfase

Ter ondersteuning kan ook tijdens chemotherapie, bestralingen of andere behandelingen een massage gegeven worden. Het vervangt medische therapie niet. Massage kan ook dan ontspanning en vermindering van pijnklachten geven.

Na de behandeling blijven er controles in het ziekenhuis die onzekerheid en spanning geven. Daarnaast kunnen er klachten zijn als gevolg van de behandeling, zoals verminderde conditie, vermoeidheid, opvliegers en weinig energie hebben. Ook hierbij kan een massage het herstel ondersteunen.

 

De massage wordt gegeven door een gediplomeerde masseuse.

Maximaal 3 deelnemers (vol=vol!)

Kosten: € 7,50

Aanmelden minimaal 1 week van tevoren via de link: activiteiten@vechtgenoten.nl

Donderdag 4 april 202413:30 - 16:30

Donderdag 25 april 202413:30 - 16:30

Donderdag 16 mei 202413:30 - 16:30