Spel ‘Stap voor Stap’

Op dinsdag 10 oktober gaan we onder begeleiding van Marianne Benard met elkaar in gesprek. We gebruiken daarbij het spel ‘Stap voor Stap’.

Stap voor Stap bestaat uit een houten spelbord, met daarop een slingerpad. Dit pad staat symbool voor de levensweg die ieder van ons aflegt. Met behulp van kaartjes worden er vragen gesteld over datgene wat je op jouw weg kunt tegenkomen als je geconfronteerd bent met kanker. De vragen zijn soms praktisch: bijvoorbeeld over wat je meegemaakt hebt; maar ook inhoudelijk: over hoe je omgaat met wat jou overkomt en wat jou daarin raakt of verder helpt. Het gaat over verlies, maar ook over bronnen van veerkracht en troost.

Deze avond is geschikt voor iedereen die met kanker te maken heeft (gehad), hetzij als patiënt, hetzij als naaste of nabestaande. Uiteindelijk gaat het natuurlijk niet om de antwoorden op de vragen, maar om met elkaar in gesprek te gaan over onze ervaringen en elkaar zo te ondersteunen. En voor de zekerheid: alles mag, niets hóeft besproken te worden deze avond. Weet je welkom!

Marianne Benard is op dit moment werkzaam als geestelijk verzorger in de ouderenzorg in Twente. Ze is opgeleid tot predikant en rouw- en verliesbegeleider en was tussen 2005 en 2011 vrijwilliger in het Vechtgenotenhuis.

De avond is gratis te bezoeken (2,50 voor koffie/thee), aanmelden via activiteiten@vechtgenoten.nl

 

Dinsdag 10 oktober 202319.30 - 21.00 uur