Week van de ontmoeting

De Week van de Ontmoeting heeft als doel om mensen met elkaar te verbinden en eenzaamheid tegen te gaan. Tijdens deze bijzondere week worden in de hele gemeente, verspreid over de wijken, allerlei ontmoetingsactiviteiten georganiseerd. Op die manier kunnen alle inwoners van Ommen op een laagdrempelige manier in contact komen met buurtgenoten, mensen met een gedeelde hobby of passie en stadsgenoten.

Deze ontmoetingsmomenten kunnen eenzaamheid tegen gaan of voor zijn. Dé eenzaamheid oplossen kan niemand, maar íemands eenzaamheid doorbreken kunnen we allemaal. Niet voor iedereen is het vanzelfsprekend erbij te horen, gezien te worden of mensen te ontmoeten.

Een werkgroep van betrokken inwoners en professionals hebben de handen ineengeslagen om er een mooie week voor iedereen van te maken vol ontmoeting en contact! Dit doet zij niet alleen, vele organisaties hebben zich aangesloten om tijdens de week aandacht te besteden aan het thema ontmoeting en door activiteiten te organiseren of open huis te geven.

Bent u benieuwd wat er allemaal georganiseerd wordt tijdens de week? Vindt u het leuk om eens iets nieuws te proberen of ontmoet u graag anderen? Kijk dan op de website: www.vitaalommen.nl voor het activiteitenaanbod.

Gebakjesactie

Eén van de grootste activiteiten in de gemeente is de Gebakjesactie. Samen een kopje thee of koffie drinken met een lekker gebakje erbij. Dat is het idee van de gebakjesactie. Je haalt deze gebakjes gratis op bij een bakkerij in de omgeving. Reserveer voor 2 oktober twee gratis gebakjes via: www.gebakjesactie.nl of telefonisch: 0529 – 820 996. (max 2 gebakjes per vrijwilliger / bezoeker).

Ben jij benieuwd naar het Vechtgenotenhuis?
Kom gezellig bij ons op de koffie.

Donderdag 6 oktober 202213:30 - 16:30