10e Vechtgenotenrit groot succes

Terug

De 10e editie van de Vechtgenotenrit op zaterdag 11 juni was een enorm succes. De motortoerrit is voor kinderen en hun gezinnen, die binnen hun gezin met kanker zijn geconfronteerd. Een dagje weg, lol maken en de hele dag lekker bezig zijn met leuke dingen. Maar vooral: andere dingen.

De stoet werd bij het Vechtgenotenhuis uitgezwaaid door burgemeester Hans Vroomen. Via Beerze, Den Ham, Geerdijk, Hankate, Lemelerveld en dan over de Lemelerberg via Lemele werd de eerste stop gemaakt bij Restaurant De Nieuwe Brug voor een lunch met friet, broodjes en koffie. Bij het tegenovergelegen Outdoor Ommen kon door de kinderen worden gespeeld.

Vanaf daar vertrok de colonne ronkende voertuigen via Dalmsholte, Vilsteren, Dalfsen en Oudleusen naar Calluna voor een heerljk ijsje. In het centrum van Ommen werd het traditionele rondje over het Kerkplein gemaakt. De anderhalve kilometer lange stoet van trikes, zijspannen en motoren werd daar feestelijk ontvangen door zwaaiende terrasgasten. Vanaf het centrum werd via de Vechtkade weer koers gezet naar het Vechtgenotenhuis.