Film RTV Vechtdal 15 jarig jubileum Vechtgenotenhuis

Terug

Zaterdag 3 juni vierde het Vechtgenotenhuis haar 15 jarig jubileum.

Het Vechtgenotenhuis is gevestigd op een prachtige plek die door het mooie weer op deze feestelijke dag nog beter tot zijn recht kwam.
De opening.
Voor aanvang van de jubileum dag hield Gerda de Groot, voorzitter van het Vechtgenotenhuis, een toespraak.
Bart Jaspers Faijer opende samen met een aantal vrijwilligers die zich al 15 jaar inzetten voor het Vechtgenotenhuis symbolisch deze feestelijke dag met het doorknippen van het lint.

Wandelingen, de fair, muziek en entertainment.
De dag begon met wandelingen door de schitterende omgeving, muziek en een gezellige fair.
Op de fair stonden 30 kramen met een heel divers aanbod. Van planten en bloemen, tot schorten en cadeauartikelen. En van hobbypakketten tot honing, sieraden, tassen, tafelkleden en nog veel meer. De drankjes werden verzorgd door de horeca van Ommen.
Bezoekers genoten van een hapje en een drankje op een van de vele strobalen of zitjes.
Heerlijk in de zon of in de schaduw van een van de vele bomen luisterde zij naar Het Flater Pretorkest, het Paul Rubens draaiorgel of de klanken van de, van sigarenkistjes gemaakte gitaren van Cigarbox Henri.
Het rad van Fortuin draaide ronde na ronde waarbij er prachtige prijzen te winnen waren. Deze prijzen waren beschikbaar gesteld door lokale ondernemers die het Vechtgenotenhuis een warm hart toedragen. De opbrengst kwam geheel ten goede aan het Vechtgenotenhuis.
Toen de zon hoog aan de hemel stond was het extra druk bij de ijscokar. Voor kinderen was er van alles te doen. Zij vermaakten zich op het springkussen, bij het schminken of de kinderspellen.

Concert voor hoop.
Tenslotte ging om 17.00 uur het concert voor hoop van start.
Oscar Pauw was te horen en in het voorprogramma. Karin Bloemen sloot deze meer dan geslaagde dag af met een geweldig optreden. Er waren nummers die ontroerde, maar ook die er voor zorgde dat de voetjes van de vloer gingen.

Gerda de Groot verteld in het interview met RTV Vechtdal over het ontstaan, de geschiedenis en de regionale functie van het Vechtgenotenhuis. Een centrum voor leven met en na kanker.
Dit alles is weergegeven door RTV Vechtdal in deze prachtige film.

Klik hier voor de film van RTV Vechtdal over de jubileum dag van het Vechtgenotenhuis

Heb je zelf direct of indirect te maken met kanker?
Je bent van harte welkom om kennis te komen maken met het Vechtgenotenhuis.
Gastheren en vrouwen zijn aanwezig om je te ontvangen.
Klik hier voor ons aanbod aan activiteiten.