Kerst Bingo voor de vrijwilligers van het Vechtgenotenhuis

Terug

De parkeerplaats stond vol en er waren amper stoelen genoeg voor alle vrijwilligers tijdens de gezellige Kerst Bingo op 14 december 2023 in het Vechtgenotenhuis.

 

Tijdens een gezellig samenzijn keken we met elkaar terug op een mooi jaar waarin veel nieuwe projecten en initiatieven werden opgepakt. We noemen er een paar:– het ziekenhuisproject waarbij het Vechtgenotenhuis samenwerkt met SMC in Hardenberg.– viering van het 15-jarig jubileum met een gezellige fair en een optreden van Karin Bloemen– livestream, podcast en activiteiten voor jonge kankerpatiënten (ongeveer tussen 20 en 45 jaar)– de inspirerende samenwerking met Ruim n.a.v. de beursvloer in Hardenberg. 

 

Antje, de kersverse voorzitter, en de coördinatoren Tiny en Irma namen voor aanvang van de bingo het woord. Naast twee nieuwe bestuursleden werden ook alle nieuwe vrijwilligers voorgesteld. En dat waren er nogal wat!

Waar veel verenigingen kampen met een tekort aan vrijwilligers bieden ze zich bij het Vechtgenotenhuis spontaan en in groten getale aan. De sfeer binnen het Vechtgenotenhuis is warm, en de saamhorigheid is groot.
De opkomst van de vele vrijwilligers deze middag is daar het bewijs van.

 

Na een terug- en vooruitblik en wat huishoudelijke mededelingen was het tijd voor de Bingo.

Er waren leuke prijzen te winnen, beschikbaar gesteld door ondernemers of gemaakt tijdens een van de creatieve activiteiten binnen het Vechtgenotenhuis.Bingomasters Tiny en Florien, gekleed in ‘foute’ kersttruien, gingen enthousiast van start. Sommige bingoballen waren onleesbaar, stuiterden soms door de zaal en onder de kast. Getallen werden dubbel opgenoemd, eerste prijzen werden per ongeluk meegegeven aan een derde prijs winnaar, maar dat alles mocht de pret niet drukken. Hilariteit alom en wat

was het gezellig!

 

Alle vrijwilligers kregen nog een paar leuke attenties mee naar huis. Een ‘bloemetje’ van het vrijwilligerssteunpunt Ommen en een sleutelhanger met de tekst: 𝒋𝒊𝒋 𝒎𝒂𝒂𝒌𝒕 𝒉𝒆𝒕 𝒗𝒆𝒓𝒔𝒄𝒉𝒊𝒍.

 

Met elkaar kijken we terug op een fijne middag, geïnspireerd om ook volgend jaar weer veel te mogen betekenen voor (ex)-kankerpatiënten en hun naasten.