Mannengroep “De Vechtgenoten”

Terug

Wanneer je als man in aanraking komt met kanker, kom je waarschijnlijk niet op het idee om naar een inloophuis te gaan om daarover te praten met anderen. Mannen hebben vaak een andere manier om iets ergs wat ze overkomt te verwerken. Praten over gevoelens is dan lastig, ook al hebben mannen vanzelfsprekend ook deze behoefte. Ook mannen hebben vragen over allerlei zaken als je geconfronteerd bent met kanker.

Om deze drempel te verlagen gaat Stichting Vechtgenoten in het Vechtgenotenhuis starten met een mannengroep. Of je nu zelf kanker hebt of het hebt gehad, of je naaste heeft kanker of heeft het gehad of is eraan overleden. Stichting Vechtgenoten wil elke maand een speciale mannenactiviteit organiseren.

Maandelijkse mannenavond of -middag

Bij Stichting Vechtgenoten zijn meerdere mannen vrijwilliger. Karel Hogenkamp en Henrik Koekkoek (zij verloren beiden hun vrouw aan kanker) willen graag, samen met andere mannen, activiteiten gaan organiseren speciaal op mannen afgestemd. Dit zullen vooral doe-activiteiten worden die mannen aanspreken. Hierbij valt te denken aan sportieve activiteiten in de natuur van het mooie Vechtdal, zoals fietsen (MTB of racefiets), wandelen, kanoën, etc. Maar ook sociale, culturele of creatieve activiteiten, zoals bier- of wijnproeverij, samen koken en eten, bezoek aan verschillende natuur of culturele gelegenheden of bedrijven in het Vechtdal, etc.

Wanneer

De bedoeling is om één keer in de maand met de mannengroep af te spreken. Afhankelijk van de activiteit zal dat een avond op een doordeweekse dag of een dag in het weekend worden. Wij willen graag voor de eerste keer mannen uitnodigen op donderdag 17 maart 2022 van 19.30 uur tot 21.30 uur om samen van gedachten te wisselen over een eerste activiteit en de invulling van de mannengroep “De Vechtgenoten”.

Aanmelden

Je kunt je aanmelden via activiteiten@vechtgenoten.nl of door te bellen met 06-39032263. Wij zien jullie graag bij de eerste mannenavond van Stichting Vechtgenoten in Ommen. Wij hopen op een succes en zien je graag op 17 maart 2022.

Voor meer informatie: www.vechtgenoten.nl