Terug

Mannengroep “De Vechtgenoten” was op “Reggesafari”

Op dinsdag 13 juni 2023 is de mannengroep “De Vechtgenoten” bij elkaar geweest voor de activiteit “Reggesafari”. Alles zat ons mee voor een safari over de Regge; prachtig zonnig en windstil weer.

Om 18.00 uur moesten we ons melden bij de aanlegsteiger bij Nieuwebrug. Daar stond de schipper en gids Jan Steen ons al op te wachten voor het vertrek. We waren met 7 personen. We konden daardoor ruim plaatsnemen op de 12 persoons Reggepunter.

 

We gingen varen richting de stuw bij Archem. Met de stille elektrische Reggepunter, voeren we over de Regge met een lage waterstand. Vanaf het moment dat je onder de Nieuwebrug doorvaart, kom je in de mooie wereld van de Regge. Een meanderende Regge met prachtige natuur en mooie vergezichten. We kregen van Jan Steen uitleg over deze natuur; de flora en fauna van de Regge. Vanaf de boot was goed te zien hoe schitterend de Regge is. Op de oevers van de Regge zagen we op vele plekken koeien grazen of pootje baden in de Regge. Ook verschillende (water-)vogels hebben we gezien.

 

Jan Steen vertelde over de natuur, maar ook over de geschiedenis van de Regge en haar bewoners langs de Regge. De tocht voer langs de Steile oever, langs het scoutingterrein (vroeger het terrein voor alleen meisjes scouting), langs Landgoed Eerde met Kasteel Eerde en Landgoed Archem met Huize Archem. Op elke plek werden we getrakteerd op een mooi verhaal of anekdote. Hij hoopte ons te kunnen trakteren op een IJsvogel op een tak langs de oever of op de bever. De bever had hij immers die week daarvoor nog gezien. Maar helaas dat bleef bij een filmpje van de bever, gemaakt op een eerdere Reggesafari.

Uiteindelijk kwamen we bij de stuw van Archem; een gebied dat recent opnieuw is ingericht door het waterschap. Op de oever aan een picknick-tafel, hebben genoten van meegebrachte koffie, broodjes en koeken. Er was op dat moment tijd om met elkaar te praten en ervaringen uit te wisselen. Dat gaf goede gesprekken op deze mooie plek midden in de natuur.

Daarna was het tijd op terug te varen. Ook de terugvaart was prachtig en we konden genieten van een fantastische zonsondergang. We waren terug voordat de zon geheel onder was, zo tegen 21.00 uur kwamen we bij de aanlegsteiger bij Nieuwebrug.

 

Deze mannenavond “Reggesafari” was voorbij gevlogen. Mooie natuur, fijne gesprekken, lekkere broodjes…het was een geslaagde avond, waarbij we elkaar beter hebben leren kennen en we misschien elkaar een beetje hebben kunnen helpen.

We hopen dat iedereen er de volgende keer weer bij is of dat we nieuwe mannen mogen verwelkomen. De volgende activiteit van de mannengroep zal in app-groep en in de agenda op de website van de Vechtgenoten worden vermeld.

Namens Karel en Henrik