Roparun: team Ommen loopt voor leven, vertrek a.s. vrijdag 17 mei

Terug

Dit jaar, tijdens Pinksteren, verschijnen 210 teams aan de start van de 33ste Roparun, een estafetteloop voor het goede doel. Het geld dat met dit evenement wordt ingezameld, wordt ingezet om het leven van mensen met kanker waar mogelijk draaglijker te maken.

 

Team11/team Ommen

 

 

Ook vanuit Ommen is een team gevormd, ze hebben gekozen voor de route vanuit Frankrijk.

‘Samen zetten wij ons in voor de palliatieve zorg voor mensen met kanker. Wij strijden mee aan de missie van Stichting Roparun: “Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven”. Met onze inzet hopen we het leven van mensen met kanker, voor zover mogelijk, draaglijker te maken.’

 

Het evenement vindt dit jaar plaats in het pinksterweekend, van zaterdag 18 tot en met maandag 20 mei. Terug van weggeweest is de Franse route, met een startplaats in het plaatsje Clastres, zo’n 150 kilometer van Parijs. Ook is er weer een Nederlandse route, waarbij gestart wordt vanuit Enschede (Evenementenlocatie Vliegveld Twenthe). Beide routes zijn circa 550 kilometer. Op Tweede Pinksterdag finishen alle deelnemers op de iconische Coolsingel in Rotterdam. De afgelopen maanden zijn door veel teams in het hele land diverse ludieke acties gehouden om geld in te zamelen.

 

Wil jij team Ommen een hart onder de riem steken, een aanmoediging geven of gewoon zien hoe de hele colonne vertrekt naar Parijs? Kom op tijd naar de markt in Ommen, op vrijdag 17 mei om 8.45/9.00 uur vertrekken ze en gaan het avontuur tegemoet. Met twee unieke routes door Nederland en Frankrijk staat de deelnemers weer een prachtig weekend te wachten.

 

De eerste editie van de Roparun vond plaats in 1992 en is sindsdien uitgegroeid tot een evenement met ruim 5.000 deelnemers. Vorig jaar haalden meer dan tweehonderd teams bijna vier miljoen euro op. Toen werd alleen gelopen tussen Enschede en Rotterdam.