Training ziekenhuisvrijwilligers

Terug

Getrainde vrijwilligers van het Vechtgenotenhuis worden in het kader van de samenwerkingsafspraken drie ochtenden per week ingezet op de klinische afdeling en dagbehandeling Oncologie van het Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg. Zij bieden ondersteuning aan patiënten en mensen die met hen meegekomen zijn in de vorm van een luisterend oor, afleiding en meedenken over niet-medische vragen.

 

 

Op 1 maart 2024 vond een vervolg plaats op de 2-daagse IPSO basistraining voor vrijwilligers. Dertien Vechtgenoten vrijwilligers werden die dag getraind voor inzet in het ziekenhuis. Annet Bakker, verpleegkundig consulent geriatrie bij Saxenburgh, nam in het kader van de samenwerking rondom de inzet van vrijwilligers ook deel aan deze training.

 

 

De ziekenhuistraining werd verzorgd door IPSO trainster Henriette van Amerongen.

 

Te gast waren geestelijk verzorger Anna Kamphuis en teamcoördinator Edy Breukelman van Saxenburgh Medisch Centrum. Zij vertelden over hun werk en de samenwerking.

 

De training, die mogelijk is gemaakt door Saxenburgh, KWF en IPSO, werd hoog gewaardeerd door de vrijwilligers. Alle vrijwilligers ontvingen het bij de training behorende certificaat.

 

 

 

Saxenburgh en het Vechtgenotenhuis zijn blij met de inzet van deze bekwame vrijwilligers binnen het Oncologisch centrum van het ziekenhuis.