Verslag jeugdactiviteit Beerze Bulten

Terug

Na een kleine periode van voorbereiding was het dan zover. Een middagje activiteiten gepland voor Jeugd Vechtgenotenhuis en jonge mantelzorgers Carinova.

Deze middag was een samenwerkingsverband tussen stichting Vechtgenoten en Carinova.

De kinderen zijn Jonge mantelzorgers in de leeftijd van 6 tot 12 jaar (basisschool). Een hele jonge leeftijd en daar sta je eigenlijk niet bij stil. Wanneer een vader een ernstig ongeluk heeft gehad en het kind een deel van de verzorging op zich neemt dan kun je spreken van mantelzorg. Onze deelnemers zijn ook kinderen die op een of andere manier te maken hebben met kanker. Dat kan zelf zijn, maar ook een vader of moeder, broertje of zusje.

Om deze kinderen een leuke ontspannen middag te bieden hadden we een middag georganiseerd bij de Beerze Bulten in Beerze.

Rond 13:30 uur kwamen de kinderen binnen. Nadat alle 30 jonge deelnemers binnen waren, met een korte kennismaking, konden we beginnen aan een leuke middag met twee verschillende activiteiten.

Bowlen en zwemmen

De kinderen werden opgedeeld in 2 groepen.

De eerste groep ging bowlen en de tweede groep zwemmen.

Beide groepen onder begeleiding van de vrijwilligers.

Bowlen

De groep werd verdeeld over vier banen. Na de start was het al duidelijk. Het werd niet zomaar een middagje bowlen, maar fanatiek werd er een balletje gegooid en gingen de kinderen voor de hoogste scores.

Niet alleen door het zo maar werpen van de bal, maar er werd zelfs nagedacht over de soort bal met de bijbehorende tactiek. Een wat zwaardere bal met de eerste worp om zoveel mogelijk kegels door de lucht te laten vliegen en een wat lichtere tweede bal om die ene kegel die was blijven staan alsnog om te werpen.

Frustraties waren er ook. Een strike net gemist. De laatste kegel die bleef staan zelfs na het werpen van een bal met effect. Zaak is dan om niet rood aan te lopen of de zelfbeheersing te verliezen. Uiteindelijk werden er prima scores neergezet, waarmee menig kind tevreden kon zijn.

Een uur is zo voorbij en dat was het moment om de groepen te wisselen, maar niet voordat we met elkaar een glas ranja gingen drinken in de gezellige gemeenschappelijke ruimte van de Beerze Bulten.

Zwemmen

Het was even bibberen in de kleedkamer, maar na de warme douche ging het helemaal los in het zwembad. Onder toezicht oog van onze vrijwilligers en de badmeester werd er gezwommen en was de glijbaan favoriet. Sommige kinderen waren niet benauwd. Gewoon met je neus onder water. Maar ja, ook het zwemuur was zo weer voorbij.

Voor een versnapering was ook gezorgd. Een moment waarbij de kinderen lang naar hadden uitgezien. Patat met een paar mini snacks. Gezellig met elkaar eten en drinken.

Rond 16:30 uur werden de kinderen opgehaald door de ouders.

Een bedankje en een afscheid. We kunnen terug kijken op een geslaagde middag, met heel veel dank aan de Beerze Bulten die deze middag voor ons mogelijk heeft gemaakt.

De Jeugdcommissie