Verslag Mannengroep “Samen koken en eten”

Terug

Op dinsdag 21 februari 2023 is de mannengroep “De Vechtgenoten” bij elkaar geweest voor de activiteit “Samen koken en eten”. We kunnen terugkijken op een zeer geslaagde activiteit.

 

De avond begon vroeg om 18.00 uur, zodat we op tijd konden beginnen met samen eten. Het Vechtgenotenhuis is een prachtige locatie voor een sfeervol diner met de mannengroep. Het diner van de mannen was in de authentieke voorkamer van de boerderij. Voor de nostalgische schouw stond een mooi gedekte tafel klaar en het voorgerecht stond al ingedekt, een lange plank met allerlei lekkernijen en kleine hapjes, waaronder rauwe ham, kaas, gerookte vis, etc. Daarbij kregen we een groente bouillon met verse tuinkruiden en kaasstengels.

 

Voordat we aan de voorgerechten begonnen, deden we een voorstelrondje. Dat voorstelrondje duurde al gauw een uur. De aangename gesprekken gingen over uiteenlopende zaken. Het ging over gevoelens, ervaringen, persoonlijke situaties en persoonlijke verhalen van deelnemers; vooral over allerlei zaken als je geconfronteerd bent met kanker.

 

Na de smakelijke voorgerechten werd het hoofdgerecht voorbereid. “Noedels met kerriekip en Oosterse roerbakgroenten” met daarbij kroepoek, atjar, seroendeng, etc. De onderlinge gesprekken liepen goed, er was tussen het eten en drinken door ruimte voor mooie gesprekken. Nadat het hoofdgerecht iedereen had gesmaakt werd het nagerecht opgediend “Vanille-ijs met advocaat en boerenjongens”. Daarna nog een kopje koffie om de avond af te sluiten.

 

Deze mannenavond “Samen koken en eten” was voorbij gevlogen. Mooie gesprekken, lekker eten… het was een fijne avond, waarbij we elkaar beter hebben leren kennen en we misschien elkaar een beetje hebben kunnen helpen.

 

Bij deze activiteit waren we met 8 mannen; er waren drie nieuwe deelnemers bij en enkelen konden deze keer helaas niet. We hopen dat iedereen er de volgende keer weer bij is of dat we nieuwe mannen mogen verwelkomen. De volgende activiteit van de mannengroep zal binnenkort in app-groep en in de agenda op de website van de Vechtgenoten worden vermeld.

 

Namens Karel en Henrik